yaşam koçluğu nedir

Terapiler ve yaşam koçluğu içinde bağlantılar bulunmaktadır ama bağlantılar tarzda, metodolojilerde, tekniklerde ya da faaliyet araçlarında değildir. Neden ve sonuçtan türerler.

Yaşam koçlarının müdahale becerisi olsa bile, hep danışanlarını terapi yardımı almak için bu konuda eğitimli ve uzman iş mensuplarına yönlendirmelidirler.

Koçluk, danışmanlık ve terapi arasındaki farkları tespit etmek için, bazı süre bir yanlışlık sonucu koçlukla karıştırılan prosedürlerin umumi bir açıklamasını yapmak gerekir. Bunlar, danışmanlık, psikoterapi, NLP, (bir sonraki yazımın konusu NLP nedir, NLP ile neler yapılabilir?) hipnoterapi ve psikiyatriyi kapsar.

Sürekli gelişme arasında olmak, yaşam boyu öğrenme fırsatını yakalamak, kendi değerlerimizi ve hedeflerimizi belirlemek ve onları gerçek  Yaşam Koçluğu bir proje içinde yaşamak herkezin hayalini kurduğu bir hayat tarzı... Peki bu hayat tarzı için neler yapıyoruz? Nasıl bir plan belirliyoruz? Bu hayat tarzını yaşamak ve ulaşmak için bir yolumuz var mı? İşte tüm bu soruların cevabını koçluk eğitimlerinde ve koçluk serüveninde bulabiliriz.

Yaşam koçluğu bizlerin en yüksek potansiyelimize ulaşmamızı sağlayan bir yolculuk, eğitim ve bilgilenme biçimidir. Kişilerin hedeflerine ulaşmalarını ve zaten içlerinde mevcut olan potansiyellerini gerçekleştirebilmeleri için yapılan bir yolculuktur. Nihai hedef ise, hedefleri gerçekleştirebilmek, bireylerin hayatları boyunca kullanabilecekleri kalıcı yöntemlerle planlı bir şekilde hayatlarını ve kariyerlerini geliştirmektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Diblong Macun İçeriğinde Neler Bulunur?

Üsküdar Tavan Boyacı Ustası

BEDAVA BAHİS